鶹Ƶ

3 voordelen van natuursteen

Op zoek naar een vloerbekleding voor de veranda, het terras of de oprit? Op het internet vind je veel informatie maar is deze wel betrouwbaar. Wij helpen je graag verder door in deze blog 3 voordelen te bespreken van natuursteen.

Wat is natuursteen

Natuursteen is een natuurproduct dat ontgonnen wordt uit een groeve. Soms worden de blokken gevormd op natuurlijke wijze zoals bij kalksteen, en soms worden de blokken uit de berg of put gezaagd zoals bij graniet. Uit deze blokken worden dan tegels geproduceerd op vraag van de handelaar.  Natuursteen bestaat daardoor uit oneindig aantal kleuren en varianten.

1. De variëteit van natuursteen

Natuursteen is een product dat varieert met de tijd. Een tegel die uit de kist komt trekt niet altijd op de tegel die je in de toonzaal hebt gezien. De tegel die in de toonzaal ligt zal er op termijn anders uitzien dan de tegel op uw terras omdat de omstandigheden anders zijn. Natuursteen is een levend product. Kies de juiste steen op de juiste plaats met de juiste oppervlakte afwerking en juist geplaatst. Is hier aan voldaan, dan geniet je met volle teugen van uw terras.

2. Natuursteen bestrating, een duurzame keuze

Natuursteen is afkomstig uit de hele wereld. Elk land ontgint op een of andere manier natuursteen. Gravel voor bestratingen, kalksteen voor productie van cement, graniet en andere natuurstenen om tegels, platen of blokken te maken voor een ruim gamma aan eindproducten. Natuursteen bij Stoneline is duurzaam op meerdere vlakken. Het wordt ethisch ontgonnen en heeft daardoor het label Fairstone en TruStone. Zo zijn wij en u zeker dat de steen ontgonnen is met behoud van mensenrechten. Natuursteen krijgt ook een waardecijfer van 100 binnen de levenscyclusanalyse (LCA) omdat het altijd een doel vindt en nooit als afval gestort wordt.

3. Natuursteen in alle smaken

De gustibus et coloribus non est disputandum. Natuursteen kan men onderverdelen in 65 verschillende types. In de volksmond wordt dit meestal uitgedrukt door het woord “marmer”. Marmer is een type kalksteen. Naast kalksteen bestaat er ook nog graniet, basalt, porfier, zandsteen en leisteen als commerciële benamingen. De prijs van natuursteen heeft te maken met rendabiliteit in de groeve, selectie en zeldzaamheid. Dat wil zeggen dat een dure natuursteen niet noodzakelijk beter is dan een goedkope. Integendeel. Een natuursteen waar er veel van is, is doorgaans goedkoop. Kan de groeve meerdere kleuren sorteren dan wordt het product duurder door de selectie. Bij Stoneline maken we op voorhand een selectie waarin we de verhouding prijs/kwaliteit hoog in het vaandel dragen. Er bestaat geen slechte natuursteen, enkel slechte informatie.

Onze topproducten

GERELATEERDE ARTIKELEN

Marshalls NV wordt Stoneline

Als Belgische vestiging van een Engels beursgenoteerd bedrijf kon Marshalls NV de voorbije decennia al een stevige reputatie opbouwen als producent en distributeur van hoogwaardige bestrating- en tegelproducten. Onder de vleugels van de Marshalls Group bouwden we een mooi klantenbestand op, en daar zijn we het Britse moederhuis uiteraard dankbaar voor.

LEES MEER

3 voordelen van beton

Op zoek naar tegels voor de veranda, het terras of de oprit? Op het internet vind je veel informatie maar is deze wel betrouwbaar. Wij helpen je graag verder door in deze blog 3 voordelen te bespreken van betontegels.

LEES MEER

YouTube
Pinterest
LinkedIn