鶹Ƶ

3 voordelen van beton

Op zoek naar tegels voor de veranda, het terras of de oprit? Op het internet vind je veel informatie maar is deze wel betrouwbaar. Wij helpen je graag verder door in deze blog 3 voordelen te bespreken van betontegels.

Wat is beton?

Beton is een verzamelnaam voor een gebonden materiaal met als basis cement, granulaten en water. Er bestaan verschillende types cement die het beton een bepaalde kwaliteit geeft. Het type en de verdeling van de granulaten speelt hierbij ook een grote rol. Water is er nodig voor de hydratatie en uitharding van het cement. Dit beton wordt dan in een mal gegoten en zo ontstaan de tegels of klinkers.

1. Klinkers of tegels

Met spreekt van tegels of klinkers door een bepaalde verhouding van de lengte en breedte ten opzichte van de dikte. Het zijn meestal repetitieve stenen die in een bepaald verband worden gelegd. Om deze eentonigheid te doorbreken worden er verschillende afmetingen geproduceerd. Stenen met verschillende lengtes en 1 vaste breedte worden in banen gelegd en daar bent u vrij om het patroon te kiezen. Stenen met verschillende lengtes en breedtes worden in een vast verband gelegd om maximaal gebruik te maken van de aangekochte stenen. Er wordt tevens met kleuren gewerkt zodat de tegels of klinkers volledig of gradueel gekleurd worden.

2. Vloeren in beton, een waterdichte keuze

Door jaren wanbeleid en het dicht leggen van de beschikbare oppervlakte kunnen de rioleringen het water bij een regenbui niet meer slikken. De oppervlakte verharding stuurt het water naar dezelfde collector met het overlopen tot gevolg. Daarom werd er in 2013 beslist om verhardingen verplicht waterdoorlatend of waterpasserend te maken. Waterdoorlatend betekent dat de steen zelf water doorlaat. Waterpasserend betekent dat het volledige oppervlak zo is opgebouwd dat deze als geheel het water doorlaat. De bedoeling is dat het afgevoerde water in de grond infiltreert. Daar fungeert de bodem als buffer alvorens het water of verder in de grond kan indringen of naar een infiltratiesysteem vloeit.

3. Beton, een niet drinkbare cocktail

Stoneline maakt haar eigen gepatenteerde betonproducten. Net zoals bij het geperste beton zoals bij klinkers, worden deze gegoten in mallen maar dan niet meer geperst. Onze producten zijn imitaties van natuursteen met een unieke vorm. We produceren strakke vormen zoals Rivenstone, kasseien zoals Courtstones en waaltjes zoals Countrystones. We spelen ook met kleuren die in de natuur minder te vinden zijn.  Onze producten zijn perfect geschikt voor gebruik in opritten en terrassen.

Onze topproducten

GERELATEERDE ARTIKELEN

Marshalls NV wordt Stoneline

Als Belgische vestiging van een Engels beursgenoteerd bedrijf kon Marshalls NV de voorbije decennia al een stevige reputatie opbouwen als producent en distributeur van hoogwaardige bestrating- en tegelproducten. Onder de vleugels van de Marshalls Group bouwden we een mooi klantenbestand op, en daar zijn we het Britse moederhuis uiteraard dankbaar voor.

LEES MEER

3 voordelen van natuursteen

Op zoek naar een vloerbekleding voor de veranda, het terras of de oprit? Op het internet vind je veel informatie maar is deze wel betrouwbaar. Wij helpen je graag verder door in deze blog 3 voordelen te bespreken van natuursteen.

LEES MEER

YouTube
Pinterest
LinkedIn