鶹Ƶ

Bouw je eigen zwembad
met deze tips!

Denk je eraan om je eigen zwembad te bouwen of wil je een zwembadbouwer inschakelen, maar weet je niet waar je allemaal rekening mee moet houden? In deze blog delen we alle stappen die je moet doorlopen bij de aanleg van een zwembad.

Stappenplan bij de aanleg van je zwembad

Je wil zelf aan de slag gaan met de bouw van je eigen zwembad en denkt dit alleen of met de hulp van wat vrienden te kunnen voltooien? Onderschat het dan niet, want de aanleg van een zwembad is niet evident. Een vakman inschakelen is zeker geen slecht idee. Vergeet ook de vergunning niet aan te vragen bij de gemeente Toch zelf aan de slag om een oase van rust in je tuin te creëren? Deze stappen helpen je alvast op weg:

  1. Graaf je zwembad uit en maak de vloer gelijk;
  2. Maak een geraamte voor de vloer en/of muur, zorg dat deze recht en parallel zijn;
  3. Voorzie waar nodig de loodgieterij en elektriciteit;
  4. Stort de betonvloer van minstens 30 cm;
  5. Gebruik betonblokken of stortbeton voor de muren;
  6. Vul de buitenkant achter de muren aan;
  7. Werk de binnenkant af met tegels of stenen van natuursteen of keramiek;
  8. Vul het zwembad. Houd steeds het calciumcarbonaat evenwicht in het oog

De afwerking van je eigen zwembad

Heb je deze stappen goed doorlopen en ben je toegekomen aan de afwerking van je zwembad? Dan ben je bij Stoneline aan het juiste adres. Bij ons kan je kiezen uit een ruim assortiment aan zwembadranden en terrastegels om je zwembad af te stemmen op de rest van je tuin.

Keramiek en natuursteen zijn twee goeie keuzes. Natuursteen is uniek in zijn soort omdat het een natuurlijk product is. Met keramiek kan je dan weer alle kanten uit, want het is verkrijgbaar in verschillende vormen en kleuren. Beide soorten zijn duurzaam, waardoor je er een leven lang van kan genieten.

Neem gerust een kijkje in onze catalogus om de diverse opties te ontdekken. Onze collega’s adviseren je graag.

Stoneline is een internationaal bedrijf, gespecialiseerd in innovatieve bestratingsproducten sinds 1890. In ons kwalitatief, duurzaam aanbod vind je alle tegels voor tuin en terras, zwembad en oprit. We brengen graag jouw droomproject tot leven. Tot binnenkort?

Onze topproducten

GERELATEERDE ARTIKELEN

Kies het juiste terras voor rond je zwembad

Een zwembad in je tuin zorgt voor een luxueuze uitstraling. Het is dan ook aangeraden om een terras te creëren dat naadloos aansluit op je zwembad, zodat je voeten het fijne gevoel van tegels of klinkers aanvoelen als je uit het zwembad komt. In deze blog zoomen we in op de verschillende mogelijkheden om je terras perfect te laten passen bij het zwembad van je dromen.

LEES MEER

Wat moet ik weten over zwembadboorden?

Een heerlijke plons kunnen nemen in je eigen stijlvolle zwembad, wie droomt er niet van? Verfrissend en deugddoend, maar toegegeven, een zwembad is ook gewoon mooi om naar te kijken. Zeker als je waterpartij opgaat in je piekfijn afgewerkte tuin en het terras er naadloos op aansluit. De juiste zwembadboorden kies je dan ook niet zomaar. In deze blog zoomen we in op keramische zwembadboorden en zwembadboorden in graniet.

LEES MEER

YouTube
Pinterest
LinkedIn